Straipsnis

10 faktų apie pufinus

„top-leaderboard-limit“>

Puffins yra plačiai vertinami kaip mieliausi paukščiai Žemėje. Savo juodai baltu plunksnu ir dideliais oranžiniais snapais Atlanto pufinai ir jų pusbroliai gali atrodyti kaip klouniškas kryžius tarp anties ir pingvino, tačiau šie paukščiai yra jų pačių šauniausia rūšis. Skaitykite daugiau apie paukščių mitybą, jų viščiukus, vadinamus papūtimais! Ir buveinę.

1. Vardaspūkasreiškia jaunų paukščių roly-poly išvaizdą.

Puffins vadinami keliais vardais, atsižvelgiant į jų išvaizdą.Pūkasmanoma, kad kilęs iš žodžiopūsti, reiškiapatinę, nes purūs pūtimai atrodo gana apvalūs. Dėl linksmos išraiškos ir spalvingo snapo pūkai taip pat buvo vadinami vandenyno klounais arba jūros papūgomis. Lotyniškas Atlanto puffino pavadinimas,Fratercula arctica, išvertus reiškia „mažasis šiaurės brolis“, o tai gali užsiminti apie Atlanto puffino plunksną, panašią į brolio chalatą.

2. Yra daugiau nei vienos rūšies pūkai.

Yra keturios pūkų rūšys: Atlanto pūkas, raguotasis, pūkuotasis ir raganosio aukletas. Pirmieji trys priklauso genčiaiFraterculair gyvena šiaurinėje Atlanto ir Ramiojo vandenyno dalyje. Raganosio aukletas, gentyjeCerorhinca, yra šiek tiek kitokia savo išvaizda, tačiau anatomiškai vis tiek kvalifikuojama kaip pūkelis. Aukletai gyvena palei vakarinę Šiaurės Amerikos pakrantę nuo Aliaskos iki centrinės Kalifornijos.

3. Puffins snapas keičia spalvą.

Puffins snapai yra žinomi dėl savo technicolor oranžinio atspalvio, tačiau prieš pat žiemą paukščiai išmetė išorinį sąskaitų sluoksnį, todėl jie buvo mažesni ir blankesni. Tačiau atėjus pavasariui, jų snapai grįžta į savo ryškią formą, tuo pačiu laiku poravimosi sezonui.

4. Skirtingai nei pingvinai, pūkai gali skristi.

Puffins gali būti panašūs į juodus ir baltus Antarkties paukščius, tačiau jie tikrai nėra skraidantys. Nepaisant tvirtų kūnų ir trumpų sparnų, pūkai gali skristi net 55 mylių per valandą greičiu, tačiau ne be rimtų pastangų: jie turi 300–400 kartų per minutę perlenkti sparnus, kad liktų aukšti.

kuris įrėmino triušių auginimo įmones

5. Puffins deda po vieną kiaušinį per metus.

„iStock“ / „CreativeNature_nl“



veikia liftų uždarymo mygtukas

Puffins turi tik vieną pūtimą kiekvienais metais, ir jie paprastai turi vieną partnerį visam gyvenimui. Puffins augina savo viščiuką šiltuoju pavasario ir vasaros mėnesiais ir kitą pavasarį paprastai grįžta prie tų pačių urvų su tuo pačiu draugu.

6. Puffling yra tam tikra aukšta priežiūra.

Būti tėvu pūtimui yra labai sudėtingas darbas. Motinos ir tėvo pūkai turi skristi didelius atstumus, norėdami medžioti maistą atvirame vandenyne, o po to grįžti pas savo jauniklį su burnos žuvimis. Tėvai savo jauniklius gali aprūpinti žuvimi daugiau nei 100 kartų per dieną.

7. Specialūs liežuviai padeda pūkams gaudyti ir laikyti žuvį.

Puffins gali nardyti snapuose apie 10 mažų žuvų, pavyzdžiui, smėlio ungurių, vieną mėgstamiausių maisto produktų. Tas retas sugebėjimas yra jų specializuotų kalbų ir viršutinių gomurių dėka. Puffino liežuvis baigiasi šiurkščia dalimi, kuri gali įsikibti į žuvį ir tuo pačiu metu ją stumti prieš smailų pleistrą paukščio burnoje, kur grobis lieka uždėtas, kai puffinas tęsia medžioklę. Vienas pūlingas Didžiojoje Britanijoje pasiekė rekordą, kai vienu metu snape buvo 62 žuvys.

8. Puffins kasa duobes, o ne stato lizdus.

„iStock“ / Peteris Llewellynas

parodyk man delfino nuotrauką

Puffins nestato tipinio taurės formos lizdo, kad padidintų jų pūtimą. Vietoj to, jie įsirausia į žemę, kasdami snapais ir kojomis maždaug iki 3 pėdų gylio. Jie taip pat ras saugias vietas tarp uolų ant stačių uolų, kurios apsaugo jaunus paukščius nuo plėšrūnų.

9. Puffins gali gyventi daugiau nei 20 metų.

Puffins paukščių gyvenimas yra ilgas - dažnai daugiau nei du dešimtmečius. Seniausias žinomas pūkas gyveno iki 36 metų. Maksimalų rūšies amžių sunku įvertinti, nes pasenusios kojų juostos dažnai korozuoja druskingoje pūkų buveinėje arba tampa neįskaitomos, kai pūkai peri uolingoje aplinkoje. Tiesą sakant, sunku atsekti, kurie pūkai apskritai buvo juostuoti.

10. Pūlingas patrulis padeda išgelbėti pūtimus didžiausioje Islandijos pūkų kolonijoje.

Islandijoje gyvena daugiau nei pusė pasaulio pūkų populiacijos, o jos Vestmannaeyjar salyne yra didžiausia šalies pūkų kolonija. Kiekvieną balandį tūkstančiai paukščių grįžta iš atviro vandenyno perėti. Pagrindinio Heimaey salos kaimo, vienintelės apgyvendintos grupės salos, gyventojai sukūrė patelių patrulį, kad padėtų išgelbėti į miestą klaidžiojančius pūstus ir pateikti naujų metų jauniklių sąmatą. 2016 m., Paskutiniais metais, kurių duomenys lengvai prieinami, į Vestmannaeyjar žuvų ir gamtos istorijos muziejų buvo atvežta 2639 pūkeliai, kurie buvo ištirti ir paskui paleisti.